top of page

Strašidelný mlýn


Dobře víme, že naše klasická prohlídková trasa zatím není příliš vhodná pro ty úplně nejmenší. Malé děti totiž většinou neudrží pozornost po celou dobu výkladu. Rodiče si sice mohou expozici procházet i bez průvodce (všechny exponáty máme popsané a rádi poskytneme i textového “průvodce”), komentovaná prohlídka s mlynářem nebo mlynářkou je ale samozřejmě lepší. :)


A proto jsme se rozhodli věnovat poslední víkend naší první turistické sezóny právě dětem. Jelikož je přelom října a listopadu spojen s dušičkami a Halloweenem, volba tématu byla už dopředu naprosto jasná.


A můžeme - přinejmenším my sami za sebe – prohlásit, že se naše plány vydařily.

Co bylo naším cílem?


Naším cílem nebylo děsit děti k smrti. Chtěli jsme jen navodit hezkou, a možná trochu strašidelnou atmosféru, která ale nezpůsobí nikomu noční můry.

Zároveň jsme měli v úmyslu tak trochu vyvážil nepoměr mezi dětskou a dospělou expozicí.


Jak to dopadlo?


Váš zájem nás zpočátku velmi mile zaskočil. Nakonec se zúčastnila téměř stovka malých i velkých návštěvníků, a my jsme si takto mohli “otestovat”, co všechno náš mlýn snese. :)


Bylo nádherné pozorovat, jak je ta obrovská historická budova plná života a pobíhajících dětí.


Všichni malí účastníci si vyrobili dekorační dýničku, splnili několik úkolů a vyluštili tajenku. Za to všechno pak dostaly děti malé odměny. (Myslím, že je fér zmínit, že zejména v některých případech by si sladkosti zasloužili hlavně rodiče, protože to byli právě oni, kdo chodil od jednoho úkolu ke druhému a svým ratolestem obrovským způsobem pomáhal.)


Co bychom udělali jinak a jaké jsou naše plány do budoucna?

Do budoucna jsme se rozhodli pro pár drobných změn. Chceme zjednodušit úkoly pro ty nejmenší a nastavit takový rezervační systém, který umožní rovnoměrnější naplnění kapacity. Celkový koncept bychom ovšem rádi zachovali.


Už teď Vám ale můžeme prozradit, že podobným způsobem plánujeme i zahájení turistické sezóny v roce 2023. Termín a téma si ale zatím necháme pro sebe. (Nic vám ovšem nebrání hádat! :)



Na závěr: Děkujeme!


Děkujeme všem, že jste u toho byli s námi. Byli jste skvělí! :)


Moc si vážíme vší té příjemné komunikace, a především jsme velmi příjemně překvapeni fungováním rezervací. V podstatě všichni, kteří se dopředu přihlásili, totiž skutečně dorazili.


Budeme velmi rádi, pokud se k nám připojíte i na dalších podobných akcích v následujícím roce nebo pokud přijdete na prohlídku “jen tak”. Tato turistická sezóna sice dnešním dnem končí, objednáte-li se ale několik dní dopředu, můžete po domluvě dorazit prakticky v průběhu celého roku.


A co myslíte vy? Povedlo se? Co máme udělat na příští akce jinak, a co naopak zachovat? Napište nám svou zpětnou vazbu, rádi si ji přečteme. :)

PS: Nějaké tajné plány už máme i na Vánoce. :)


60 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page